Bör-linn: Det här är en resedagbok

Torsdag:

Vi började löjligt tidigt en vardagsmorgon med att lyfta, för att sedan landa innan staden ens hade vaknat, för att vägras incheckning och därför förvisas till Alexanderplatz, dit alla vägar leder på ett eller annat sätt: för oss, för orangea duvor (ja, allt i Berlin ÄR orange), för fula varuhus och för Jason Bourne och hans spårvagn. Självklart hade inte heller bohemerna vaknat i Kunsthaus Tacheles, så Jonas får klara sig utan ett collage. Istället begav vi oss av på jakt efter en V för Vendetta-mask, som istället slutade med att vi väckte en stackars oförstående mellanöstisk man som inte var långsam med att göda oss mumsfalafel, trots att vi bankade på hans dörr helt fel del av dygnet. Strax därefter hittade jag en Döner Kebab-t-shirt och lyckan var gjord (kebab: det är brunt, det är äckligt och folk stoppar det i munnen <=> själva essensen av humor). Vi stannade hos Kara Thrase's och och njöt av solen, tills det var dags för en gammal Berlinklassiker: åka till otippat onödigt ställe - inte för att det finns något där att se utan för att det går. Alltså fick vårt gamla hotell i utkanten ett celebert besök (hej övergångsstället som skiftar till rött innan man ens hunnit halvvägs, hej defekta pappersdoktorsskylt i madrassaffären), även om vi vände vid dörren och istället besteg den där magiska bron som utlovades ett besök förra gången men som aldrig riktigt hanns med.

Det var en bro som vilken annan, med ett av alla Vattenfall-hej-vi-är-så-bra-för-miljön-kolkraftwerk för att påminna oss om vilken stad vi befann oss i. 

Vi åkte S-bahnringen runt och tittade på målningarna men ögonen blev trötta av överslag, så vi for till Yellow Sunshine och JA Lapplandsburgaren var det vackraste på mycket mycket länge.

Sov.

 Fredag:
KRAV-märkt frulle på A-platz och förberedelser inför eventuella härdsmältor och landsflykter (det gäller att vara beredd), följt av U-bahn till fancypancy-trams som mest var stort med ett tufft paraplytak. Likt vanan trogen råkade vi bara snubbla på ett av våra mål som vi glömt ta reda på adressen till - stora skrämmande stenblock som varnade om bunkers och evigt fängelse.
Fast knoddarna tyckte mest att det var en bra lekplats.
Brandenburger Tor fanns rakt framför oss, men jag har alltid varit lite rädd för vuxna människor i lurviga kostymer så vi tog oss snabbt därifrån. Starbucks väntade återigen med sin uteservering, tills vi fortsatte vårt irrande - denna gång till ett stickers-museum som jag fått nys om. Efter en del äfventyrande var vi till slut framme i en udda del av staden, för att inse att de hade renoveringsstängt just denna vecka. Istället hittade vi en gammal övergiven...nånting, som med sina målningar och industrikänsla förde tankarna till Västerås kolhamn.
På Yellow Sunshine hittades perfektionen av chokladmuffin.Lördag
Det tyska teknikmuséet med sin vuxenvariant av Tom Tits var peta, leka, fnissa och titta på saker med sådana där uppspärrade ögon som jag annars bara trodde hörde hobbitbarn. Erik hade mest skoj av att "se mig i nerd headquarters". Shoppingsstråket kring Zoologisher Garten några stationer senare var bara vidrigheter och dessutom tyckte vi oss höra svenska vart vi än gick, så vi flydde illa kvickt. Tillbaka till tryggheten: Alexanderplatz - men bara för att fota en skylt på U-bahnstationen. Istället norrut för att kika på några färgklädda väggar. Det passades på att lära mig om Hondas olika bilmodeller. Söderut igen (här någonstans blev vi, åtminstone E, igenkänd på random U-bahn av en i personalen på Yellow Sunshine), men där sade banan stopp för vägarbete, så då fick vi backa igen...till A-platz. Starbucks för tredje gången (har man väl hittat något gott...), följt av lite övrigt svängom till fots, för att sluta dagen med dubbla menyer (himlen).Söndag
Söndag var en sorgens dag: kall och krävde hemgång.


 


Kommentarer
Postat av: lifter

jag älskar dig.

2009-04-21 @ 22:16:03
Postat av: Lina Nääs

Den sista bilden är ju bara för läcker

2009-05-10 @ 20:15:57
URL: http://www.penkslillaritblock.blogspot.comn
Postat av: Hanna

Tack, Erik gillar den också!

2009-05-11 @ 11:34:21
URL: http://pushtheredbutton.blogg.se/
Postat av: Maria

Åh! Yellow Sunshine! Bästa burgarna någonsin, hawaiiburgaren gjorde mig lycklig som ett barn och fick mig att inse varför man borde bo i Berlin. Finfin blogg du har förresten och roligt att något som faktiskt är bra placeras på blogg.se's förstasida. /Ny läsare

2009-08-07 @ 19:05:00
URL: http://litethallon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0