Avklippta fingrar och klister i håret

Nostalgi
Kommer du ihåg när du pysslade på dagis och fritids? Det var saxande längs en rak linje som tyvärr sällan blev särskilt rak och sedan var det lite limkladd för att få ihop bitarna och sen lite vattenfärg med jetetjock pensel och så...KLART!..slå in och ge bort till föräldrar, syskon, föräldrars föräldrar, tja alla som kunde tänka sig fylla år, ha namnsdag eller - maximum overdrive - fira jul. Det var en win-win situation eftersom det var en rolig syssla OCH de som fick vad man hade gjort blev fantastiskt glada, för det sa de att de blev och det här utspelade sig under en tid då människor fortfarande menade vad de sa för så minns jag det.
På fritids blev det mer avancerade saker: min pápa kom och lärde oss att för att få hjulen på våra bilar att rulla så gällde att inte spika fast dem och senare byggde vi ett djursjukhus som en dag plötsligt var övertaget av några andra barn med tillåtelse av en av ledarna som motiverade det hela med att vi totalt hade ignorerat/glömt bort projektet i ett halvår (vi kommer ALDRIG att förlåta honom).
Men sen då?
Det var här något gick fel. Plötsligt var det som om nästan alla bara såg pälskappor och kände lukten av malkulor istället för att uppleva det där fantastiska landet med centaurer och det gigantiska lejonet som kunde prata. Och om sanningen ska fram så är gamla unkna pälsar mest varma och stickiga så fler och fler steg ut ur garderoben och lämnade mig ensam kvar. Ok, kanske inte helt ensam men tomt kändes det i varje fall för de få gånger någon kom på besök så var det för att flirta med finkultur (konsten) eller ägna sig åt högst nischat pyssel (Warhammer 40K-målande och -moddande). Också mysigt, men med alldeles för lite kaos, förvirring och allt det där andra som hör oplanerat kladd-och-klippande till, även om 40 K har min restecpa för den höga riskfaktorn när de jobbar med skalpell (och ja, för att ni är jevligt bitsbesatta och sjukt duktiga).


Bonuspoäng
Om du har svårt att motivera timmar med limstift, pärlor, tygfärg och avbildande av Humanistcentrum uppifrån så kan du alltid återgå till ett av de ursprungliga syftena med pysslet: presentmakeri. För av någon märklig anledning verkar hemmagjorda paket fortfarande gå hem och denna gång verkar de inte ens ljuga om sin uppskattning...tror jag. Det spelar ingen roll om det är en multipelvägsjulkalender i textformat, skattjakter genom staden, guide-till-Farenminen-karta, fnw-startpaket eller en ihopsnickrad variant av en LittleBigPlanet-karaktär med tillhörande favoritklistermärke - man kommer undan med allt! Jag skulle såklart vilja motivera detta med att folk är trötta på köphetsen kring födelsedagar och att få opersonliga saker som man antingen inte behövde eller hade kunnat köpa själv...men det är nog bara jag som tänker så. Anywayz, det spelar ingen roll: pyssel är skoj, pyssel är ohämmat, pyssel kan bli vad som helst och resultatet av pyssel brukar uppskattas.
Så vad väntar du på?


PS. Glöm inte att pyssel kan dyka upp i en massa olika former. Att t ex hitta totalt tio stycken Minikits i verklig form, tagna från tv-spelet Lego Star Wars, i lägenheten under flera månaders tid är helt klart ett resultat av ett fantastiskt fint pyssel trots att det var helt befriat från såväl glitterlim som nål-och-tråd. Blandband, usb-minnen med LucasArts alla 90-tals-pekaklicka-klassiker och sådana där (diod+kretskort+lödkolv=sant)-kit är helt klart också godkända. Så länge det är skoj och det inte kräver några högskolepoäng, lix. DS.

Kommentarer
Postat av: Penk

Lovely inlägg! Har du gjort kebabdockan? Sjukt söta fingrar. Såg du ugglan som Simon pysslade till mig i födelsedagspresent? Igår fick jag en rosa kanin som är pysslad av en baby-strumpa.

2009-04-12 @ 11:45:07
URL: http://penkslillaritblock.blogspot.com
Postat av: Máma

Japp, Eriks fölsedagspresent då den är gjord efter hur han har valt sin karaktär i LittleBigPlanet (min är blå, har glasögon, en gigantisk blomma på huvudet, präskrage, frack och 1500-talsshorts men han valde lyckligtvis en så basic som det bara går).

Ooh, nej, har inte sett någon uggla. Kan du inte lägga upp en bild?

Hihi, en rosa kaniiin! Låter som Mojje? Eller kanske Linnea (visst heter hon så?)?

2009-04-12 @ 11:49:04
URL: http://pushtheredbutton.blogg.se/
Postat av: gaffan

Påmminer starkt om Lillstrumpa och Syster Yster om man bara ser till ansiktet!

2009-04-14 @ 15:26:29
Postat av: Bjösse

Hahaha, jamenlitekanske. Dessa fina förebilder! Men jag minns inte riktigt, visst var det så att vi sydde fast knapparna då på kvällen i Örebro? Hur lyckades vi i så fall vara så rediga? Något vi hade i blodet, månne? Har du några bilder på härligheterna?

2009-04-14 @ 16:10:01
URL: http://pushtheredbutton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0